به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي پيش از ظهر امروز طي سخناني در جمع تشکلهاي کارگري و بسيج کارگران به مناسبت هفته کارگر، اظهار داشت: فضاي سياسي کشور بايد به سمت توليد باشد نه اينکه مخل آن باشد، برخي مدام ذهنها را متفرق ميکنند. سؤالم اين است که اگر مسئله اصلي کشور توليد و رونق توليد است آيا الان دغدغه همه سياسيون همين است؟ آيا همه به دنبال رونق توليد هستند يا مدام در کشور دعوا راه مياندازند؟
وي افزود: آيا اين دعواها مشکلات کارگران را حل ميکند؟ آيا به حل مشکل توليد در کشور کمک ميکند؟ آيا اين دعواها در توليد رونق ايجاد ميکند؟ آيا جز اين است که ذهنها را متفرق ميکند؟
رئيس مجلس تصريح کرد: همين چند روز پيش ديدم چه سر و صدايي در کشور به وجود آمده است آن هم بر سر يک سيدي، سيدي که با عنوان «من روحاني هستم» پخش شده است. در اين سيدي يک سري مطالبي را مطرح کردند که برخي از مطالب خلاف واقع است. آقاي روحاني رئيسجمهور را متهم کردند که شما در داستان مکفارلين حضور داشتيد، اين دروغ است، کساني که در آن شرايط سياسي پس از انقلاب حضور داشتند، همه ميدانند که آقاي روحاني نقشي در مسئله مک فارلين نداشته است، چرا خلاف واقع ميگوييد؟ چرا دروغ ميگوييد؟
رئيس مجلس بر همين اساس تأکيد کرد: افرادي که آن زمان در زمينه اين مسئله نقش داشتند، مشخص هستند که چه کساني هستند، مشخص هستند که کدام بخشهاي کشور بودند، آقاي روحاني نقشي در اين مسئله نداشت چرا سيدي دروغ درست کرديد؟ برخي از مسائل ديگر اين سيدي نيز خلاف واقع است. بنده در جريان اين مسائل بودهام. آيا شما ميخواهيد به تاريخ هم دروغ بگوييد؟!
وي ادامه داد: آيا با اينگونه اقدامات ميتوان توليد کشور را به راه انداخت و توليد رونق مييابد، آيا درست کردن دعواهاي داخلي باعث ميشود براي مردم نان و آب به وجود آيد؟ بعد ايراد ميگيرند که چرا نميگذاريد اين سيدي پخش شود، خب شما چرا خلاف واقع و دروغ ميگوييد. اين موضوعات مشکل کشور نيستند، اگر ميخواهيد در کشور اصلاحات درست اقتصادي صورت گيرد، همه ما بايد هم صدا باشيم، براي رونق توليد نميشود هر روز يک ماجرايي در کشور درست کنيم. در اين شرايط ذهنها متفرق ميشوند.
لاريجاني در ادامه سخنانش تأکيد کرد: سرمايهگذار در اين شرايط ميبيند که شهر شلوغي است و با خودش ميگويد چرا در اين شهر شلوغ سرمايهگذاري کنم، دلالي ميکنم و سودم سريعتر به دست ميآيد، حداقل در اين شرايط سرمايهام از دست نميرود.
رئيس دستگاه قانونگذاري کشورمان همچنين خاطر نشان کرد: کليد کار اين نيست که بگوييم به خاطر اينکه آزادي بيان است، هر آنچه ميخواهيم به ديگران بگوييم، خب شما خلاف واقع ميگوييد، در اين شرايط در کشور دعوا درست ميشود و دعوا که درست شد شرايطي به وجود ميآيد که سرمايهگذار ديگر سرمايهگذاري نميکند، ذهنها به اين سمت که مسئله اصلي کشور که رونق توليد است، پيش نميرود، دود اين چيزها به چشم خودمان ميرود، وقتي سرمايهگذاري انجام نشود، توليد رونق نمييابد.
نماينده قم در مجلس يادآور شد: اينگونه اقدامات در راستاي يک حرکت مسئوليتساز در کشور نيست، يک فردي که براي نمايندگي کشور مسئوليت دارد، بايد شرايط کشور به گونهاي باشد که ما ميخواهيم به مصاف خارجي برويم، آنها ميخواهند به ما زور بگويند، ما در حال چالش با آنها هستيم از سوي ديگر با مشکلات داخلي نيز مواجهيم و ميدانيم مشکلات داخلي کشور با سرمايهگذاري حل ميشود، بايد فضا را آرام کنيم تا سرمايهگذار انگيزه براي سرمايهگذاري پيدا کند. وقتي دعوا در کشور به راه مياندازيد، سرمايهگذار ديگر سرمايهگذاري نميکند.
وي متذکر شد: لذا اولين گام اين است که بدانيم به چه سمتي پيش ميرويم. ما براي اينکه مشکل تورم و اشتغال را حل کنيم، بايد حجم سرمايهگذاريهايمان افزايش يابد، بايد سهم دولت از منابع نفتي، گازي و ماليات کاهش يابد و اين منابع به سمت رونق توليد در کشور سوق پيدا کند
لاريجاني ادامه داد: آرامش سياسي يک رکن در کشور است، بنده نميگويم آرامش گورستاني که کسي سخني نگويد. در کشوري که دموکراسي وجود دارد بايد انتقادات مطرح شود ولي دروغ گفتن و سيدي درست کردن و متهم کردن افراد به مواردي که خلاف واقع است، درست نيست، بنده نميدانم آقاياني که اقدام به پخش اين سيدي کردند ميدانند يا نه ولي واقعا از کساني که در انقلاب بودند و هستند در اين زمينه حداقل سؤال کنيد، شما نزد خداوند چه پاسخي داريد که بدهيد، شما يک سخن خلاف واقعي را درباره کسي مطرح کرديد که به هر حال امروز مسئوليت اجرايي کشور را بر عهده دارد.
لاريجاني خاطر نشان کرد: آيا اينگونه اقدامات جز افزايش کينهها نتيجه ديگري به دنبال دارد، آيا با اينگونه اقدامات اختلافات در کشور عميقتر نميشود و ناآرامي در کشور به وجود نميآيد؟ سياسيون بايد به اين موضوعات توجه بيشتري داشته باشند، رسانهها نيز در اين زمينه نقش مهمي دارند، ما امروز احتياج به وحدت داريم، نيازمند همراهي براي برطرف شدن مشکلات و مسائل اساسي کشور هستيم. ما که نبايد مشي مارکسيستها را داشته باشيم که هدف وسيله را توجيه ميکند، اگر کسي اختلاف سياسي دارد، اين مردانگي نيست که از هر وسيلهاي و ابزاري استفاده کند، اگر شما انتقادي داريد، آن را مطرح کنيد، ايرادي ندارد، برخي از افراد ممکن است سبک و سياق دولت را نپسندند نه از نظر سياسي و نه از نظر اقتصادي، شما ميتوانيد مسائلتان را مطرح کنيد.
رئيس مجلس بر همين اساس تصريح کرد: شما بايد انتقادات را هم منصفانه مطرح کنيد نه اينکه از هر ابزاري براي کوبيدن افراد استفاده کنيد، اگر انتقادات منصفانه مطرح شوند ميتوانند منصفانه هم باشند، شايد اين انتقادات موجب شود مسير درستتر طي شود. در مجلس نيز آراي مختلفي حضور دارند که ميتوانند نظرات مختلفشان را بگويند اما بايد با آراستگي اين نظرات مطرح شوند اما با ادبيات درست، اميدواريم اينگونه نشستها کمک کند همه افرادي که در کشور مؤثر هستند، بتوانند به فهم مشترکي از حل مسائل کشور برسند، اميدواريم فضاي منطقي و معقولي در کشور به وجود آيد و مشکلات اساسي مردم حل شود يعني درآمد مردم افزايش يابد.
لاريجاني ادامه داد: در همين موضوع ثبتنام متقاضيان دريافت يارانه نقدي، گاهي خرده ميگيرند که چرا حجم افرادي که ثبتنام کردند زياد است، بنده از ابتدا هم نظرم همين بود که اين تعداد افراد ثبتنام خواهند کرد، گاهي هم اظهارنظر کرديم و برخي نسبت به اين اظهارنظر بنده ميگفتند چرا اينگونه ميگويم. تصور من اين بود که ثبتنام اين تعداد افراد نسبت به شرايط فعلي کشور طبيعي است. شرايط کشور اينگونه اقتضاء ميکند، در اين وضعيت بايد از يارانهها درست استفاده شود تا يارانهها به سمت رونق توليد در کشور پيش رود. طبق قانون هدفمندي يارانهها بايد بخشي از درآمدهاي حاصل از اجراي اين قانون به بخش توليد اختصاص يابد تا انشاءالله در کشور رونق ايجاد شود.
رئيس مجلس در اين جلسه در ابتداي سخنان خود اظهار داشت: پارلمان و مجلس متعلق به کارگران است، پارلمان جايي است که مشکلات شما را بايد پيگيري کند، حضور کارگران در عرصه توليد امر غيرقابل انکاري است، از شروع انقلاب همواره اين موضوع دغدغه همه مسئولان بوده که سرمايه ملي کشور يعني کارگران بايد با آرامش در کنار هم زندگي کنند و مشکلات آنان بايستي پيگيري شود.
وي افزود: دغدغه همه اين بوده که از کارگران صيانت شود، ضمن اينکه کارگران قدرت اصلي در توليد کشور هستند اما هميشه بايد مراقب آنها بود تا اجحافي در حق آنان صورت نگيرد. مسئله بهداشت، درمان و تأمين اجتماعي و مشکلاتي که در اين زمينه با آن مواجهيد بخشي از مشکلات شماست البته قوانين لازم در اين زمينه به تصويب رسيده است.
لاريجاني با تأکيد بر اينکه سلامت کارگران مسئلهاي نيست که بازيچه دست برخي کارفرمايان قرار گيرد يا تأمين اجتماعي از آنان حمايت نکند، تصريح کرد: امسال در بودجه 93 موضوع سلامت کارگران را بسيار برجسته کرديم تا اين مسئله مورد توجه جدي قرار گيرد و همه مسئولان در اختصاص منابع به منظور تأمين سلامت و بهداشت کارگران همت بيشتري به کار گيرند.
لاريجاني با تأکيد بر اينکه بايد واگذاريها با دقت بيشتري انجام شوند، گفت: اصل خصوصيسازي، اصل درستي است و باعث رونق توليد در کشور ميشود ولي اين موضوع نيز بايد مورد توجه قرار گيرد تا کسي سوء استفاده نکند، شما ترديدي نکنيد که يک نيروي قوي در مجلس از قشر کارگري کشور حضور دارد که مدافع و پيگير مسائل و مشکلات شماست، مسئله بيکاري کارگران نيز از مشکلات اين قشر است که به نظرم يکي از راهکارهايي که ميتواند دغدغه کارگران را در اين زمينه رفع کند، بيمه بيکاري است.
وي با تأکيد بر اينکه يکي از ستونهاي کار براي آينده کشور حل مسئله بيمه بيکاري است، گفت: موضوع تورم و بيکاري از مهمترين مشکلات کشور است و بايد بدانيم وضعيت اقتصادي کشورمان مشکلاتي دارد و ريشه آن هم به سالهاي قبل بازميگردد، با اينکه ما کشور ثروتمندي هستيم اما به دو دليل دچار مشکلات اقتصادي شديم.
رئيس مجلس حجم زياد و گسترده دولت را يکي از مشکلات اقتصادي کشور دانست و گفت: ما هر چه از نفت و گاز در سالهاي گذشته داشتهايم، صرف بودجه جاري دولت شده است، سال گذشته کلا دولت 115 هزار ميليارد تومان درآمد داشت که صد هزار ميليارد تومان از اين درآمد صرف بودجه جاري کشور شد در حالي که اگر اين منابع و اعتبارات صرف رونق توليد و عمران کشور ميشد، بسياري از مشکلات برطرف ميشدند.
وي با بيان اينکه ما وزارتخانههاي وسيع و پرحجمي داريم که بودجهخور هستند به همين دليل ديگر اعتباري براي کارهاي عمراني باقي نميماند، اين موضوع را يک مشکل بزرگ تاريخي در ايران دانست و به دومين مشکل اقتصادي کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه ما برنامهريزي اقتصادي درستي نداشتيم، سالهاي گذشته درآمد نفت و گاز حدود 600 ميليارد دلار بود اما امور کشور را با واردات اداره کردند، در اين شرايط برنامهريزيها نادرست بود، از اين رو بايد به سمت حل اين دو نقص پيش برويم. دولت بايد کوچک و چابک شود و کارخانجات گسترش يابند نه اينکه تا اين حد دولت و وزارتخانهها وسيع باشند.
لاريجاني تصريح کرد: وزارتخانهها، کارخانه نيستند که توليدي داشته باشند، متأسفانه الان هم باب شده هر کسي سمتي ميگيرد ميخواهد همه بخشهايش را نگه دارد و بدين ترتيب دولت کوچک نميشود، وزارتخانهها بايد کوچک و چابک شوند تا بودجه آنها به سمت توليد پيش برود و تا زماني که توليد در کشور رونق نيابد، مشکل ما نه در تورم و نه در اشتغال حل نميشود، هم اکنون تعداد زيادي از کارخانجات ما تعطيل هستند يا اينکه برخي از آنان با ظرفيت پايين فعاليت ميکنند و به دليل کمبود بودجه کارگران را مرخص ميکنند و از آنجا که کارگر جديد استخدام نميشود، بيکاري در کشور افزايش مييابد.
لاريجاني با يادآوري اينکه نيازمند عزم و اراده ملي هستيم، گفت: بايد تلاش کنيم توليد در کشور رونق يابد، اگر کسي روحيه کارآفريني دارد، بايد به او کمک کنيم تا کارآفرين شود، دستگاههاي اجرايي نبايد سنگاندازي کنند و تا زماني که رونق اقتصادي ايجاد نشود سرمايهها يک روز به سمت سکه ميرود و روز ديگر به سمت دلار.
رئيس مجلس در پايان خاطر نشان کرد: رونق توليد باعث متعادل شدن قيمتها ميشود، گراني نتيجه ناهمگون بودن عرضه و توليد است، توسعه در کشور فرمايشي نيست و با دستورالعمل ايجاد نميشود. بايد مردم درک مشترکي در توسعه پيدا کنند.
انتهاي پيام/